Blanda nöje med nytta – Träna på hotellet

Älskar du att bo på hotell?
Den goda frukosten, känslan av att komma iväg eller alla människor i rörelse. Det är något speciellt med denna vistelse oavsett om det gäller den efterlängtade utlandsresan eller övernattningen med jobbet. Vi behöver inte heller tänka på alla måsten som vardagen på gott och ont annars gärna inbjuder. Vad som ofta glöms bort är att det trots allt går att få till ett ganska vanligt liv även när hotellet är ens tillfälliga hem. Såvida målet är ett vanligt liv vill säga.

Tillgänglighet

De flesta hotell erbjuder idag någon form av träningsfacilitet. Tidigare var det här en lyx som endast kunde utnyttjas på de större hotellen alternativt de etablerade kedjorna. Idag ser det lite annorlunda ut eftersom det kan gömma sig en liten träningsyta även hos budgetvarianterna.
I takt med de senaste årens hysteri kring träning och hälsa har det här också avspeglats i samhällets alla distrikt. Den ständiga tillgängligheten av information och träningsutrymmen har i mångt och mycket medfört att människan fått en onaturlig syn på begreppet. Träning är ett fenomen som ska främja hälsa och inte tvärtom.

Vinnande koncept

Inget hotell är det andra likt. Det här gäller i de flesta avseenden och dess träningsmöjligheter är inget undantag. Det finns de som har fullt utrustade gym med allt vi kan tänka oss. Andra satsar på en lite mindre utformning med några få maskiner, skivstänger, hantlar, bänkar och möjligtvis en motionscykel.
Det har visat sig vara framgångsrikt att erbjuda den här möjligheten. Genom att bägge parter vinner på det slås dessutom två flugor i en smäll. Hotellet marknadsför sig och får en positiv stämpel samtidigt som de boende får chansen att bibehålla en god hälsa.

Olika vägar att gå

Det är inte hugget i sten att ett gym eller en träningsanläggning måste utnyttjas bara för att hotellet erbjuder det. Precis som med allt annat handlar det om att finna en balans. Somliga ser det som en självklarhet, andra anser kanske att hotellvistelsen handlar om avslappning och avstår därmed medvetet ifrån denna aktivitet.
Vi är alla olika och oavsett vilken väg du väljer så finns ett alternativ för dig. Är det trots allt träning i någon form som lockar finns det alternativ att välja på. Vill du få till en genomkörare finns det både möjlighet att genomföra denna i hotellets gym eller på rummet. Beroende på hur rummet är uppbyggt samt vilket utrymme som finns kan du få till ett fullgott träningspass med endast kroppen som motstånd. Det är svårare och tuffare än det ser ut. Det är bara du själv som bestämmer det här. Det bästa är att du kan göra det var som helst. Varför inte på hotellet?

Lämna en kommentar