Blogg

Biking Dalarna inleder samarbete med Sweden by Bike

Biking Dalarna inleder ett samarbete med Sweden by Bike. Destinationen har 16 områden med uppmärkta stigcyklingsleder för både cross country och downhill. Det finns gemensam ledmarkering och gradering som gör det enkelt för cyklisten att välja. Andreas Hermansson, som är ansvarig för affärsutveckling inom outdoor på Biking Dalarna, menar att man har en stor potential […] Inlägget Biking Dalarna inleder samarbete med Sweden by Bike dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Utveckla specialanpassade GPTs för din verksamhet

Är du en besöksnäringsföretagare som vill veta mer om hur du kan använda AI-verktyget ChatGPT-4 för att effektivisera din dagliga verksamhet? Då är detta blogginlägg något för dig. I del 2 i serien om AI-verktyg utforskar vi hur du kan skapa skräddarsydda digitala assistenter. Så kallade GPTs, för dig och din verksamhet. Läs del 1 […] Inlägget Utveckla specialanpassade GPTs för din verksamhet dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

La Girafe by Pontus Frithiof lyfter Arlanda till nya höjder

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof är äntligen tillbaka med ny restaurang, La Girafe by Pontus Frithiof, på den nya marknadsplatsen i Arlandas terminal 5. Restaurangen som tar avstamp i det mångkulturella Paris erbjuder generösa ytor, skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn. […] Läs hela nyheten här

10 fantastiska spa-hotell i Frankrike för avkoppling och välbefinnande illustration

10 fantastiska spa-hotell i Frankrike för avkoppling och välbefinnande

När vardagens stress och måsten blir för påtagliga finns det knappast något bättre sätt att varva ner och återhämta sig på än att besöka ett spa-hotell. Frankrike, med sin rika kultur, utsökta mat och vackra landskap, är hem för några av världens mest luxuösa och inbjudande spa-hotell där avkoppling och välbefinnande står i centrum. Från pittoreska landsbygdsetablissemang till lyxiga resorter i hjärtat av landets mest framstående städer, erbjuder Frankrike en mängd alternativ för den som söker en paus från vardagens …

Read More

O.P. Anderson Dill Aquavit

1 mars lanseras ekologiska O.P. Anderson Dill Aquavit i Systembolagets fasta sortiment. Det är en frisk och modern snaps med toner av dill och citrus som skapats specifikt för fisk- och skaldjursrätter.För att snaps ska få kallas akvavit behöver den vara tydligt kryddad med kummin eller dillfrö. Historiskt sett har kummin varit huvudkryddan i svensk […] Läs hela nyheten här

Lisebergs kommersiella chef till Branäsgruppens styrelse

Lisebergs kommersielle chef, Robert Arvidsson, är ny styrelseledamot i skidkoncernen Branäsgruppen. – Branäsgruppen har två starka varumärken genom Branäs och Kungsberget. Jag hoppas att jag med mina erfarenheter från Liseberg skall kunna bidra till bolagets utveckling och ytterligare stärka bolagets marknadsposition, säger Robert Arvidsson. På Branäsgruppens bolagsstämma nyligen valdes Robert Arvidsson in som ny styrelsemedlem. Robert har arbetat […] Läs hela nyheten här

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter. Polarbröd är ett familjeföretag som funnits i fem generationer och siktar på att finnas minst lika länge till. Därför arbetar Polarbröd för att utmana och ställa om så att […] Läs hela nyheten här

Viña San Pedro, en av Chiles främsta vinproducenter lanserar nu ett rosévin på svenska marknaden

Viña San Pedro, en av Chiles främsta vinproducenter lanserar nu ett rosévin på svenska marknaden under sitt ekologiska varumärke Tierra Rica.  Hos Viña San Pedro jobbar man hårt för att hålla ekosystemet i balans genom hållbara och ekologiska produktionsmetoder. Resultatet blir uttrycksfulla viner som talar för sig själva. Rosévin, ofta förknippat med varma sommardagar och al […] Läs hela nyheten här

WEBB-TV: Smakis, med brett utbud även mot HORECA!

Smakis jobbar med hållbarhet från flera olika vinklar – allt från miljöhänsyn till socialt engagemang och ansvarstagande. Pappsugrör istället för plast. Fröpåsar för att hjälpa bin. Antimobbningsbudskap på förpackningarna är bara några av de många goda aspekterna av Smakis.  VI får reda på mera om just Smakis av Stefan i dagens inslag av XPER-TV http://xperhotelsandtable.se/wp-content/uploads/2024/02/Smakis-2024-02-28-2.mp4 Läs hela nyheten här

TESTAT: Unik dubbellansering och 50 år på de

1974 satte Zetas grundare Fernando Di Luca, vårt lands okrönte olivoljekung, de första flaskorna olivolja av märket Zeta på de svenska butikshyllorna. Det uppmärksammar vi med två nyheter, en Jubileumsolivolja som är en påminnelse om den olja som fanns i Fernandos barndomshem och en som är extra rik på smak och antioxidanter och som bär […] Läs hela nyheten här