Blogg

Buccia

Nu lanseras Buccia i Systembolagets beställningssortiment för 99 kr. Ett uttrycksfullt orange vin från Sicilien som i publik stil låter oss vinintresserade lära känna den stora trenden.  Buccia är gjort på Carricante-druvor från Sicilien med fruktiga och fylliga toner av torkade aprikoser, apelsinskal, exotisk frukt och kryddor med en härligt läskande syra. Den höga syran tillsammans […] Läs hela nyheten här

Låt påskmusten återuppstå i hemmabaren – whiskydrinkar i påsk.

Vem hade kunnat tro att påskmusten skulle bli ett spännande inslag i glasen 2024? Grabba whiskyn ur barskåpet. Till påsk är det den tidlösa klassikern som behövs för att återupptäcka påskens traditionella must i himmelskt goda drinkar. Det är lätt att se varför whiskyn är ett så populärt inslag i hemmabaren. Dess komplexitet väcker smaklökarna med […] Läs hela nyheten här

TESTAT: Ostbricka med deliostar & chark från Lidl till påsken!

Ostbricka ett alltid mycket säkert kort före eller efter maten. Dess exakta ursprung är okänt, men historiker tror att ostbrickan har varit en del av den skandinaviska kulturen i århundraden. Traditionellt består en ostbricka av flera olika typer av ost, tillsammans med kex, frukt och nötter. Den serveras ofta tillsammans med vin eller andra drycker. […] Läs hela nyheten här

TESTAT: Duka till påsk med Coop Värmland som gäst!

Det svenska påskbordet, eller “påskbordet”, är en festmåltid som avnjuts av många svenskar under påskhelgen. Traditionen med påskbord går tillbaka till 1700-talet, då rika familjer höll överdådiga fester för att fira slutet på fastan. På påskbordet serveras vanligtvis en mängd olika rätter, både salta och söta. En av de mest ikoniska påskrätterna är påskmust, en […] Läs hela nyheten här

Granö Beckasin blir en del av Svenska Turistföreningen

Nu ansluter Granö Beckasin sig till Svenska Turistföreningen. STF har cirka 250 boenden runt om i Sverige. Gemensamt för dem alla är att de ska vara personliga, genuina och hållbara med fokus på natur och kulturupplevelser. Att jobba för bygdens utveckling är Granö Beckasins syfte Granö Beckasin är en framstående aktör inom ekoturism längs Umeälven […] Inlägget Granö Beckasin blir en del av Svenska Turistföreningen dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Nu inleds rivning- och saneringsarbeten på Liseberg Oceana

Nyligen färdigställde Liseberg och NCC en plan för rivnings- och saneringsarbete på Liseberg Oceana. Ett naturligt och viktigt steg i processen för att säkra upp platsen och minimera miljöpåverkan efter den omfattande brand som bröt ut den 12 februari. Att utreda och säkra förutsättningarna för en återuppbyggnad De första tekniska utredningarna efter branden på Oceana […] Inlägget Nu inleds rivning- och saneringsarbeten på Liseberg Oceana dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Kungen av Calvados presenterar två påskpresenter för både calvados- och romälskare!

Christian Drouin, den familjeägda producenten av Calvados, är stolt över att presentera två påsksmällar från till sin Expérimental-serie: Caroni Angels 12 år och JM Angels 12 år. Dessa begränsade upplagor är exklusivt distribuerade i Sverige och riktar sig till både calvados- och romälskare. Christian Drouin 12yo Caroni Angels: Ett subtilt äktenskap mellan Normandie och Caroni-rom. […] Läs hela nyheten här

Framgångsrik keramiker bakom årets Minuty Rosé Limited Edition

För sjunde året i rad lanseras Minuty Limited Edition i en flaskdesign som speglar historien bakom Minuty med rötter från 1900-talets Provence. Årets designer är den franska illustratören och keramikern Henriette Arcelin. Hennes botaniska och lekfulla illustrationer har sammanflätat St Tropez och Lissabon i en solkysst design som pryder den eleganta kurviga flaskan. Designen har […] Läs hela nyheten här

Magnus Widell blir ny Sverige-vd på Boulebar

Boulebar Sverige inleder året med att rekrytera Magnus Widell som ny vd. Han har tidigare bland annat varit vd för Gröna Lund där han drev nöjesparken med framgång under tio år. Nu är målet att ta Boulebar till nya höjder. Magnus Widell kommer senast från rollen som Chief Operating Officer och vice vd på upplevelsekoncernen […] Läs hela nyheten här

Coop gör om sillburkarna

En av årets stora mathelger är runt knuten. Två av Coops sillnyheter för året kommer i år i plastburkar – en förändring som nu ska appliceras på all Coop sill i glasburk. – Att fortsätta utmana och förnya – även kring en så historisk förankrad produkt som sill – ligger i Coops arbetssätt, och vår […] Läs hela nyheten här