Topp 3 bästa hotellen i Rom

Rom är Italiens huvudstad med snart 3 miljoner invånare. Rom är en viktig del av Europas kulturarv med många sevärdheter som Colosseum och Peterskyrkan som ligger i Vatikanstaten. Förutom kultur är staden ett populärt resmål för deras mat och boende. I det här inlägget går vi igenom 3 av Roms bästa hotell.

Hotel Vilón

Hotel Vilón är beläget i ett av Roms mest populära områden eftersom det ligger mitt i Roms historiska stadsdel. Hotellet ligger omkring 200 meter från Via Condotti och med en fem minuters lång promenad från hotellet kan du ta dig till Piazza di Spagna som är torget där du finner den spanska trappan. I och med att hotellet ligger i Roms centrum har du närhet till kollektivtrafik och taxi.

Förutom det fantastiska läget så erbjuder hotellet rum där det ingår gratis WIFI och gratis bad- och hygienartiklar. En del av rummen har terrass. Varje morgon serveras en frukostbuffé med kontinentala, amerikanska och veganska alternativ. Personalen på hotellet finns tillgänglig 24 timmar om dygnet och är redo att stå till din tjänst. På hotellet finns även en restaurang som serverar Italiensk mat.

Det som tidigare gäster har uppskattat mest med deras vistelse på hotel Vilón är utbudet på frukostbuffén, hotellets läge och servicen.

J.K. Place Roma

J.K. Place Roma ligger även det i ett av Roms populära och äldre områden. På en tio minuters lång promenad kan du ta dig till den spanska trappan och Pantheon kyrkan. På en lika lång promenad kan du också ta dig till Piazza del popolo. Hotellet ligger ungefär 2,5 kilometer från centralstationen Termini.

Hotellets design är utformad av Michele Bonan som har inrett hotellets rum med handvävda tyger och sängar av rosenträ. Rummens badrum är inredda i marmor. I badrummet finner du gratis bad- och hygienprodukter. På hotellet ingår det gratis WIFI och varje rum har ett soundsystem av märket bose. I rummets pris ingår det en a la carte frukost som tillagas av hotellets restaurang som erbjuder italienska rätter av lokala råvaror.

Det som tidigare gäster har uppskattat mest med deras vistelse på J.K. Place Roma är att hotellets design och inredning känns unikt och pampigt. Något annat som särskilt uppskattats bland hotellets gäster är de mycket bekväma sängarna och maten.

The First Roma Dolce

Sista hotellet som även det ligger i Roms historiska stadsdelar heter The First Roma Dolce och ligger regionen Lazio. Till skillnad från de andra hotellen i det här inlägget så ligger The First Roma Dolce något längre bort från sevärdheter. Omkring 300 meter bort ligger Via Margutta och 800 bort ligger Piazza del Popolo. Den närmsta flygplatsen från hotellet ligger 19 kilometer bort.

Men trots att hotellet ligger något längre bort så uppskattas det väldigt mycket. Hotellet är utrustat med gratis WIFI och har en te/kaffekokare i varje rum och gäster får tillgång till parkering. Hotellet är bemannat 24 timmar om dygnet vilket innebär att personalen finns tillgänglig för dig när du än kan tänkas att behöva det. Hotellet har en restaurang och till frukost serveras en buffé.

Det som tidigare gäster har uppskattat mest med deras vistelse på The First Roma Dolce är personalens service och läget.

Lämna en kommentar