Hur du förbereder dig för och är säker på ett hotell

Det är inte lätt att vara resenär just nu. Stora delar av världen, inklusive större delen av Europa, är stängda för besökare från USA. Vissa delstater har till och med infört egna reserestriktioner för resenärer mellan olika delstater. Det betyder dock inte att det är helt omöjligt att resa, eftersom många av oss i stället väljer att åka på roadtrip, stanna på semester och andra inhemska alternativ. Oavsett vilket alternativ man väljer innebär det ofta en hotellövernattning. Det är inte utan risker, men det kan vara säkrare än du kanske tror. Här är hur man förbereder sig för och är säker på ett hotell under COVID-19-pandemin.

Vad hotellen gör

För det första är det värt att notera att de flesta hotellkedjor gör allt för att se till att gästerna är säkra. Med tanke på den historiska nedgången i det globala resandet ligger det i deras intresse att göra det. De flesta stora hotellgrupper och hotellkedjor – däribland IHG, Marriott International, Wyndham, Omni och andra – har lovat att använda de nya branschgemensamma riktlinjerna för SafeStay. Dessa har utarbetats i enlighet med CDC:s rekommendationer.

Enligt det nya städprotokollet måste de anställda bära masker och handskar under större delen eller hela sitt skift. Rummen kommer att rengöras strängare och enligt en mycket högre standard än tidigare med produkter med högre alkoholhalt. Offentliga utrymmen kommer att torkas regelbundet under dagen, och handdukar och desinfektionsmedel kommer att tillhandahållas på många boenden. Liksom nästan alla affärer, restauranger och företag kommer hotellen också att uppmuntra gästerna till social distans vid incheckning och under hela vistelsen. Vissa erbjuder redan kontaktlös incheckning i kiosker eller via sina egna mobilappar.

Vad hotellgästerna också kan göra

Med tanke på allt som de flesta hotell redan gör för att hejda smittspridningen kan man anta att hotellrummen är säkra. Men det skadar inte att vidta extra försiktighetsåtgärder. CDC rekommenderar att du torkar av de mest använda ytorna i ditt hem minst en gång om dagen, och detsamma gäller för hotellrum. Packa med desinfektionsservetter för att desinficera dörrhandtag, handtag, fjärrkontroller, strömbrytare och badrumsarmaturer – alla ställen som sannolikt kommer att beröras av hotellpersonal och tidigare gäster. Om du verkligen vill förbättra din städning kan du packa med en handsteriliseringsapparat. CleanPod UVC-sterilisatorn från Monos är lätt, packbar och dödar garanterat 99,9 % av bakterierna med en knapptryckning. Det är ett utmärkt verktyg för att rengöra telefoner, bärbara datorer och allt som inte bör rengöras med kemikalier.

Det största smittorisken från COVID-19 är genom kontakt från person till person. Med det sagt är experterna överens om att det är ganska säkert att använda sängkläderna, badhanddukarna och tvålen i ditt rum. Det finns alltid en möjlighet till infektion från dessa föremål, men CDC bekräftar att den är avlägsen. Som en del av SafeStay-riktlinjerna tvättar hotellen alla sängkläder i så varmt vatten som möjligt och torkar dem noggrant innan de levereras till gästrummen.

Förutom att de är och luktar lite renare kommer du förmodligen inte att märka någon större skillnad i ditt eget hotellrum. Offentliga utrymmen är dock en annan sak. Många hotell stänger eller begränsar kraftigt användningen av pooler, gym, konferenscenter och frukostbufféer. Det är bäst att ringa i förväg eller kontrollera i receptionen vid ankomsten för att få en uppdatering om vad som är öppet och vad som inte är det. Om du bestämmer dig för att gå till fitnesscentret, poolen eller bubbelpoolen, sikta på tider utanför rusningstid då du inte delar utrymmet med många andra gäster. Räkna med att hotell som vanligtvis erbjuder gratis frukostbarer har ersatt dem med alternativ för att få gästerna att inte dröja kvar.

Slutligen, det borde vara självklart, men: Ha på dig en ansiktsmask. Eftersom spridningen av COVID-19 i hög grad beror på överföring från person till person är detta det bästa du kan göra för att vara säker på hotell och överallt annars i offentliga miljöer för den delen.