Nyheter

TESTAT: Två kycklingnyheter perfekt till majgrillningen!

Lönneberga lanserar två kycklingnyheter till sitt populära färdigkryddade grillsortiment. Färdiga spett har blivit lite av ett signum för Lönneberga, nu lanseras Kycklingspett Barbeque. För de som söker variation lanseras Grillmix med 4 minispett Mild Jalapeño och 4 kycklingben Grillkrydda. Från v15 är Lönnebergas hela grillsortiment av färsk, färdigkryddad svensk kyckling i butik – redo att […] Läs hela nyheten här

Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24

Sammanfattningen av nyheter från svensk besöksnäring. Denna vecka är det mest under Destination, Evenemang och Mat & Dryck samt Hållbarhet/Tillgänglighet/Inkludering Destination Västerbotten tar nästa steg i resan mot en mer hållbar destination – https://www.turismnytt.se/vasterbotten-tar-nasta-steg-i-resan-mot-en-mer-hallbar-destination/ Fler besöker Höga Kusten under hela året – https://www.turismnytt.se/fler-besoker-hoga-kusten-under-hela-aret/ Kärlek och kändisar under Springpride – så blir årets program – https://www.mynewsdesk.com/se/destination-eskilstuna/pressreleases/kaerlek-och-kaendisar-under-springpride-saa-blir-aarets-program-3317990 […] Inlägget Sammanfattning av nyheter om svensk besöksnäring vecka 17 -24 dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet

Den positiva trenden håller i sig. För tredje månaden i rad ökar Värmland när det kommer till kommersiella övernattningar. Under februari steg antalet gästnätter med åtta procent jämfört med februari 2023. Det är den tredje största procentuella ökningen i landet. Ökningen sker för att fler utländska besökare väljer regionen Värmland tar plats som en destination […] Inlägget Gästnätter: Värmland ökar tredje mest i landet dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa

Under GSTC2024 konferensen passade Turismnytt på att prata med Bicke Naglo som ansvarar för mat och dryck på Tekniska museet. Museet har sedan länge arbetat med hållbarhetsfrågor. Så det var inte förvånande att de stod värd för 300 av deltagarna under torsdagens hållbarhetskonferens. Spännande att bygga upp en konceptrestaurang från grunden Bicke har många årserfarenhet […] Inlägget Tekniska museet – en spännande och utmanande kulinarisk resa dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

By. Ott 2023

By.OTT 2023 Art.nr 90306 Pris 209kr lanseras 3/5 Naturens rytm, enastående växtplatser och ett passionerat hantverk som följt flera generationer i över hundra års tid.Det råder ingen tvekan om att vinerna från Domaines Ott hör till de främsta i Provence. Här förvaltar Christian och Jean- François Ott tre egendomar vars vackra vingårdar bjuder mångfald, unika […] Läs hela nyheten här

I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös

Årets säkraste vårtecken är här! I helgen slår nämligen Gröna Lund upp portarna för säsongen, där en rad nyheter väntar besökarna. Entrébiljetten och Gröna Kortet är tillbaka, över 50 konserter ska spelas och 38 danskvällar väntar att skaka loss på Dansbanan. Dessutom får Gröna Lund besök av barnens favorit från Uppsala, Pelle Svanslös. Tillsammans med […] Inlägget I helgen öppnar Gröna Lund – och välkomnar Pelle Svanslös dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola

Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i Sverige där hotell- och restaurangbranschen är den enskilt största sektorn och i stort behov av personer med rätt utbildning. TUC Yrkeshögskola arbetar för att förse näringslivet med rykande färsk kompetens och kan på det sättet även hjälpa människor att ta ett kliv upp i karriären, och […] Inlägget Utbilda dig inom besöksnäringen på TUC Yrkeshögskola dök först upp på Turismnytt. Läs hela nyheten här

Framtiden är god – Martin & Servera låter kockar ta fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker

Martin & Servera tar ansvar för att begränsa utsläpp av växthusgaser genom hela värdekedjan i linje med Parisavtalets 1,5 graders-mål. Andelen grönsaker och baljväxter på menyn måste öka och då behöver alla led  – från producenter till restauranggäster – vara med. Kockarna Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål har skapat moderna bistrorätter med lägre klimatpåverkan […] Läs hela nyheten här

Diplomat Collection – ny aktör i Sveriges hotelletablissemang

Nu lanseras Diplomat Collection för familjerna Malmströms och Cappelens eleganta och kurerade boutiquehotellbelägna i hjärtat av Stockholm. Diplomat Collection förenar historia, hantverk och skandinavisk grace förminnesvärda vistelser i huvudstadens mest eftertraktade kvarter. Nu öppnar även bokningen till det nyasysterhotellet Villa Dahlia.Diplomat Collection ägs av fjärde generationen Malmström som sedan 1930-talet ägt och drivit sammanlagt nio […] Läs hela nyheten här

Light My Fire of Sweden lanserar sin nya tallrikskollektion

Light My Fire, det svenska banbrytande varumärket bakom den ikoniska Sporken, tillkännager lanseringen av sin nya tallrikskollektion, ett hälsofokuserat bidrag till utemåltidernas värld. Den här nya kollektionen innebär ett steg framåt inom design och livsmedelssäkerhet, samtidigt som den främjar glädjen att äta under bar himmel.  Framtidens bestickPlates Collection, designad av den svenska produktdesignern Carl-Johan Skogh, är en […] Läs hela nyheten här